Antwerpen - 17 januari 2023

 

Interalu trekt groeikapitaal aan van Waterland om haar internationale expansie als marktleider in duurzame klimaatplafonds te versnellen.

 

Interalu, gevestigd te Wilrijk (Antwerpen), heeft de afgelopen 50 jaar een toonaangevende positie verworven in de markt van klimaatplafonds voor niet-residentiële gebouwen. Klimaatplafonds beheersen met het hoogste comfort het binnenklimaat door middel van warmte- en koelstraling. Interalu is binnen de sector vooruitstrevend op gebied van technologie, duurzaamheid en circulariteit.

Onder leiding van de familie Schrauwen is de groep uitgegroeid tot marktleider in België en heeft Interalu overtuigend momentum gecreëerd in Frankrijk, Luxemburg en Nederland.

Vanuit een ambitie om versneld te groeien en internationaal uit te breiden, heeft Interalu Waterland aangetrokken om de volgende groeifase te ondersteunen. In de uitvoering van hun gezamenlijke groeiplannen zal worden verder gebouwd op Interalu’s unieke waarde propositie, waarin de vertrouwensrelatie met klanten alsook innovatie en duurzaamheid centraal staan.

Anthony Schrauwen (CEO): “Met Waterland hebben we een heel complementaire en ervaren partner gevonden die ons familiebedrijf kan helpen in het realiseren van de volgende stap. Samen met het hele Interalu team kijk ik er bijzonder naar uit om samen te werken met Waterland en om bestaande en toekomstige klanten in heel Europe te ondersteunen in het halen van hun duurzaamheidstargets.”

 

 

 

Over Interalu

Interalu (www.interalu.eu), opgericht in 1971, is een internationale speler op de markt van klimaatplafonds. Interalu’s hoofdkwartier en productie zijn gevestigd in Wilrijk maar het bedrijf heeft ook kantoren in Parijs, Luxemburg en Rotterdam. Interalu realiseert een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

 

Over Waterland

Waterland (www.waterland.be) is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die ondernemers bijstaat in het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en specifieke marktkennis stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van overnames versneld te groeien. Waterland ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak. Waterland heeft kantoren in 11 Europese landen en beheert momenteel een gecommitteerd vermogen van meer dan 10 miljard euro.