Interalu is de eerste producent die zijn database toevoegt aan Madaster. Door de klimaatplafonds Easy-KlimaPlus en SAPP toe te voegen aan het digitale materialenkadaster, kan Madaster de plafonds opnemen in de Madaster Circulariteits Index en zal hun hergebruik gefaciliteerd worden.

 

Over Madaster 

 

In de laatste fase voor de brede uitrol van Madaster in België, een digitaal platform dat fungeert als bibliotheek en generator van materiaalpaspoorten, ging Madaster ook hier – zoals eerder in de andere landen waar het platform vandaag operationeel is – op zoek naar zogenaamde Max-partners. Dat zijn bedrijven die een contract voor twee jaar ondertekenen en vervolgens alle mogelijke Madasterlicenties en -opleidingen krijgen. Madaster neemt de Max-partners echt bij de hand: het helpt hen hun eerste projecten op te laden, organiseert netwerkmeetings … Het Madaster-platform, dat sinds oktober vorig jaar online is maar enkel te gebruiken is door de Max-partners, is ook voor Madaster zelf interessant: de feedback van de Max-partners helpt het platform de laatste puntjes op de i te zetten voor de grote lancering bij het brede publiek.

 

Interalu en circulariteit

 

Interalu voegt zijn klimaatplafonds Easy-KlimaPlus en SAPP toe aan de Madaster-database. Madaster zal de plafonds, die koelen en verwarmen en beschikken over een EPD (Environmental Product Declaration), nu mee opnemen in de Madaster Circulariteits Index (MCI). Het spreekt voor zich dat het potentieel om de plafonds te hergebruiken beter benut zal worden. Samen helpen Madaster en Interalu om de uitputting van de grondstofvoorraden tegen te gaan.

 

Anthony Schrauwen, managing director Interalu, licht toe: “Dit partnership past helemaal binnen het kader van Interalu, dat duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel draagt. Zo zijn de klimaatplafonds gemaakt van staal, een product dat 100% gerecycleerd kan worden. Daarnaast blijven de plafonds lang in het project hangen en zijn ze makkelijk te verplaatsen zonder waste.”

Meer lezen over circulariteit en duurzaamheid? 

Ontdek het hier.